Zdrava (is)hrana u vrijeme Ramazana – Sultan Drinks

Zdrava (is)hrana u vrijeme Ramazana

Kad si prirodan, komplimenti se lijepe za tebe. Kad si bliži prirodi, ljepotu lakše doživljavaš. Kad si bliži sebi kroz post, pročišćenje je vidljivije i osjećajnost života je snažnija, kako prema sebi, tako i prema drugima.

Povodom nastupanja mjeseca Ramazana, mjeseca milosti, posta i suzdržavanja, odlučili smo podijeliti nekoliko savjeta. Na samom početku ovog mjeseca, dobro je i poslušati šta nam drugi imaju reći s ciljem da nam post bude lakši. Zato vas pozivamo da budete slobodni s nama i našim pratiteljima podijeliti savjete vezane za zdravu ishranu za vrijeme Ramazana. 

Tokom noćnih sati, prije sehura, pijte što više vode kako bi se vaše tijelo, ali i um, zadovoljilo i ispunilo dovoljnom količinom vode za naredne sate posta i sve aktivnosti koje nam donosi dan. Bez obzira što nam se preporučuje da ostanemo u svojim kućama. Voda i hurme (omiljeno jelo Muhameda s.a.w.s.) su idealna kombinacija za dolazak do dovoljne količine energije, vlakna i kalijuma.

Preporučujemo Vam Sultan Dates izvrsna kombinacija hurmi, čorokota i smokvi. Pored toga takodje mozete konzumirati Sultan Power u kojem se nalaze prirodni sastojci (čorokot, ginseng, đumbir, menta, stevia, matična mliječ, med…) koji Vas osvježavaju, pune energijom i pokreću.

Slušajte svoje tijelo, slušajte one oko vas, istražujte, pronalazite mir i čuvajte se. Neka vam post bude olakšan i uspješan!

Vaše mišljenje nam je važno!

Povratne informacije, sugestije ili preporuke su dobrodošle.

Kontaktirajte nas