Sultan i mentalno zdravlje – Sultan Drinks

Sultan i mentalno zdravlje

U prošlom smo blogu pisali o važnosti unosa dovoljno vode na dnevnoj bazi i svim benefitima koje nam ona donosi pri prevenciji mnogih kroničnih bolesti, ali i dovođenja tijela u bolju funkciju i upotunjenje tjelesnog osjećaja zadovoljstva, ispunjenosti i snage. Šta je s onom drugom stranom nas? S mentalnim zdravljem? Koliko čuvamo mentalnu stranu sebe?

Mentalno zdravlje je konstrukcija našeg postojanja na koju bi trebalo svakodnevno obratiti pažnju kako bi se održavao dobar i kvalitetan odnos, kako sa samim sobom, tako i sa okruženjem. Optimizam, samopoštovanje, poštovanje drugih, pronalazak malih i velikih zadovoljstava koja će nas učiniti veselijima i sebi važnijima su neophodne stvari kako bi se održavala i ojačavala pomenuta konstrukcija. Očuvanje mentalnog zdravlja je, pored svega, najvažniji preduvjet za prihvatanje, ispunjenost, vedrinu i snagu. Faktori koji utiču na teškoće su brojni, od vanjskih do unutarnjih. Borba i pobjede su izvedive ukoliko ne dopuštamo da nas faktori preplave i odrede. Ne bi trebalo da ih držimo u sebi, posebno u onim trenucima kada ih ne razumijemo.

Pokušajte odvojiti bar pet minuta za sebe, pravilno disanje, meditaciju, odlazak u prirodu, potrudite se održati na životu cvijeće koje ste kupili, porazgovarajte sa onom osobom za koju smatrate da će vas razumjeti bolje od drugih, pronađite hobi, pozovite nekadašnje da ponovo postanu dio vas ili se uključite u neke od vama interesantnih sportskih aktivnosti. Pronađite, dakle, nešto što će doprinijeti razumijevanju vas samih, vaših misli, što će filtrirati informacije koje ste danas dobili ili prosto, mislima pobjegnite uz dobru knjigu. Možda da počnete voditi dnevnik? Ne radi se o namjerama da se prepustite aktivnostima i zaboravite na realan oblik života, već da pronađete one momente uz koje ćete shvatiti informacije i izazove koji su vas dočekali, ali i da se pripremite na sve što vas može dočekati. Mentalno zdravlje utiče na opće stanje.

Jedan od momenata olakšanja je i konzumacija Sultan pića koja savršeno pristaju uz svaku od navedenih aktivnosti i napodunjuju vas sastojcima koji su neophodni za osvježenje i energiju, a dodatno bistre um.

Mi biramo najbolje za Vas.

Vaše mišljenje nam je važno!

Povratne informacije, sugestije ili preporuke su dobrodošle.

Kontaktirajte nas