Med i njegov značaj – Sultan Drinks

Med i njegov značaj

U prošlom smo blogu pisali o bliskosti prirodi, rekavši da, kada si bliži prirodi i ljepotu lakše doživljavaš. Šta kada konzumiramo ono što je u prirodi? Ono što je prirodno?

Toliko je puta i u časnim ajetima i u hadisima spomenut značaj meda u prehrani i liječenju. Sastav meda ovisi od materija koje pčele upotrebljavanju za proizvodnju. Tačnije, od sokova koje skupljaju iz cvjetova. Sam proces proizvodnje meda je blagodat svima nama. I med je sam po sebi i blagodat. Dovoljno je napomenuti da se smatra jednim od najvažnijih prirodnih lijekova.

Koje su važnosti konzumacije meda? On je lako probavljiv, opskrbljuje organizam tvarima za stvaranje enzima, kompleksnih proteina koji djeluju kao katalizatori u skoro svim biohemijskim procesima koji se odvijaju u našem tijelu. Med poboljšava njegovu otpornost, pospješuje cirkulaciju, sadrži pregršt vitamina i minerala. Koristi se čak i u kozmetici i dermatologiji. Med daje snagu našem organizmu i očvršćuje naše želje za aktivnošću i ne bi trebalo da zaboravimo na sve njegove važnosti, posebno ne u vrijeme Ramazana kada nam je potrebno unutarnje jedinstvenosti pri jačanju i postizanju mira dok postimo, dok sehurimo i iftarimo, ali i dok obavljamo svoje dnevne aktivnosti i primamo informacije.

Preporučujemo i konzumaciju Sultan Ice Tea u kojem se nalaze prirodni sastojci (čorokot, ginseng, zeleni čaj, stevia, matična mliječ, med) koji vas osvježavaju, pune energijom i pokreću.

Budite slobodni da s nama podijelite svoje korisne savjete i recepte vezane za upotrebu meda. Učimo jedni o drugih!

Neka vam post bude olakšan i uspješan!

Vaše mišljenje nam je važno!

Povratne informacije, sugestije ili preporuke su dobrodošle.

Kontaktirajte nas