Kako da u vrijeme Ramazana ostanete sultanski čvrsti? – Sultan Drinks

Kako da u vrijeme Ramazana ostanete sultanski čvrsti?

Kad si bliži sebi kroz post, pročišćenje je vidljivije i osjećajnost života je snažnija, kako prema sebi, tako i prema drugima. Šta je sa sultanskom čvrstinom, kako u fizičkom, tako i duhovnom obliku i na koji način ostati sultanski čvrst u vrijeme Ramazana?

1. Kada nešto odlučite, morate sebe slušati

Ako ste odlučno zapostili i nastavili postiti iz dana u dan, a želja za obilježavanjem Ramazana kroz post vam dođe kao postavljanje omiljene fotografije u ručno izrađen okvir, onda svakako preporučujemo da uz post gradite i uspomene koji će predstavljati fotografiju. Komunicirajte sa onima sa kojima dijelite životni prostor. Pomozite onima koji se trude spremiti sehur i iftar. U odnose unesite ostvarenje radoznalosti, dakle, pitajte i govorite jedni drugima stvari koje ste oduvijek željeli i reći, a i saznati. Upoznajte se. Približite se. Ojačajte odnose.

2. Potražite ravnotežu

U svemu potražite ravnotežu. Od unošenja hrane za vrijeme iftara ili sehura, tako i do komunikacije sa ljudima, pa i vama samima. Što više namirnica bogatim vlaknima (zeleno lisnato povrće, mrkva, mahunarke, chia sjemenke, lan, bademi) i što više riječi koji iskreno upućuju na želju za dodatnim jačanjem odnosa, ali i na zahvalnost. Tokom sehura preporučujemo laganu hranu poput mlijeka, ovsenih pahuljica, hurmi ili banana.

3. Unosite dovoljno vode

Voda pomaže održivosti našem tijelu. Rasporedite unos vode dok iftarite i sehurite, pa i na ono vrijeme između. Ponovo potražite ravnotežu.

4. Dobijanje energije

Pažljivo proučite svoj dan. Iskoristite da, ako radite od kuće, pronađete i trenutak za pauzu, šetnju po stanu ili avliji i prepuštanje pozitivnim mislima. Možete i već unaprijed planirati svoj iftar ili sehur tako što ćete negdje pribilježiti šta će vam ovog dana posta biti na stolu. Dok razmišljate šta bi to moglo biti, ne zaboravite i na naše savjete.

5. Sultan

Za potpunu sultansku čvrstinu možeš kombinirati i Sultan proizvode u kojima se nalaze zdravi sastojci za svaki dan, a upotpunjuju vašu želju za osvježenjem i vitalnošću. Osvježenje i vitalnost pripadaju sultanskoj čvrstini. Pripadajte.

Neka vam post bude olakšan i uspješan! Budite nam uvijek sultanski čvrsti.

Vaše mišljenje nam je važno!

Povratne informacije, sugestije ili preporuke su dobrodošle.

Kontaktirajte nas