Hidratacija organizma – Sultan Drinks

Hidratacija organizma

Ne stižete da popijete dovoljno vode na dnevnoj bazi? Tijelu je uvijek potrebno da dobija dovoljno vode kako bi se njegova funkcionalnost odražavala i izražavala normalno, a u suprotnom slučaju, isušuju se stanice organizma, funkcionalnost tijela opada, ono više nije u ravnoteži, postoji mogućnost dehidracije, a i starenje je ubrzano. Unošenje dovoljne količine vode može preventirati razvoj mnogih kroničnih bolesti, ali i dovesti tijelo u bolju funkciju i upotpuniti tjelesni osjećaj zadovoljstva, ispunjenosti i snage. Ukoliko zaboravljate na zlatne čaše vode ili prosto ne stižete misliti na njen unos, znajte da svakako postoje i namirnice koje vam mogu znatno poboljšati funkcionalnost organizma. Naprimjer, citrusno voće koje sadrži dostatnu količinu vode: narandža i grejp. Pored vode, kroz unos citrusnog voća unosimo i veoma važan vitamin C.

Uz malo pažnje i dovoljnu hidrataciju tijela pomažemo sebi. Štitimo kožu, imunitet, ojačavamo i bolje funkcionišemo. Jedan od ključnih momenata pri započinjanju novog dana je isti započeti sa čašom vode. Imajući u vidu da smo spavali i da nam tijelo satima nije dobijalo tekućinu, započeti dan uz pozitivne misli i ispijanje vode je već prvi korak ka boljem osjećanju.
Sultan pića savršeno pristaju uz sva godišnja doba, a posebno se ističu u toplim danima (koji su nam već stigli) i nadopuni sastojaka neophodnih za osvježenje i energiju. Sultan Orange je kao ljeto koje nikada ne završava. Napravljen je od soka narandže, svježe kurkume, Austrijske mineralne vode, ekstrakt čorokota i zaokružena je stevijom za prirodnu slatkoću.
Mi biramo najbolje za Vas!
Pored unosa voda preporučujemo Sultan Drinks! Jer znaš šta piješ.

Vaše mišljenje nam je važno!

Povratne informacije, sugestije ili preporuke su dobrodošle.

Kontaktirajte nas