Da li ste znali sta pijete? – Sultan Drinks

Da li ste znali sta pijete?

Baza svih nasih proizvoda🍹 je Čorokot (lat. Nigella sativa) je biljka koja potječe iz Azije, Iraka i Turske. Ona takođe uspijeva u Južnoj Evropi, Indiji, Pakistanu i Sjevernoj Africi. Čorokot se koristi kao lijek na Orijentu već više od 2000 godina, kod nas se koristi kao začin u kuhinji. Posebno u Orijentu i u mediteranskim zemljama, male sjemenke su korištene za jačanje cijelog organizma jer imaju idealan hemijski sastav. One sadrže proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, iamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta karoten i mnoge druge vrijedne sastojke.

Čorokot u današnje vrijeme biva ponovo otkriven od strane moderne nauke, pa se samo u zadnjih 40-ak godina objavljuje preko 700 naučnih studija na temu čorokota i njegovih aktivnih supstanci.

Ovim otkrićima su samo dodatno potvrđena ljekovita svojstva sjemena čorokota, za koje je Muhammed, a.s., još prije 1400 godina rekao: “Čorokot sadrži u sebi lijek za svaku bolest, osim za smrt.” (Bilježe Buhari i Muslim)

Njegove zdravstvene efekte su koristili najveći isceljitelji poput Hipokrata ili Ibn Sine protiv stomačni bolesti. Kleopatra je koristila takođe maske od čudesne biljke za kožu i kosu. Prema zapisima svete Hildegarde iz Bingena važi čorokot kao ljekovita biljka.

Pročitaj više >>> LINK

Vaše mišljenje nam je važno!

Povratne informacije, sugestije ili preporuke su dobrodošle.

Kontaktirajte nas